Verkoop pelmolen Aduard, door Harm Freerks van der Molen c.s.

Archiefstuk 285, Toegang 144, Rechtbank van eerste aanleg, Groningen,Beschikkingen met bijbehorende verzoekschriften, 1831: jul-12/dec-27. Getranscribeerd door Petra Timmenga, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 28 maart 2019


Aan de Regtbank van eersten aanleg zitting houdende te Groningen

Kropswolde 1739-1799

Onderstaande advertenties werden geplaatst in diverse kranten en worden tegenwoordig digitaal gepubliceerd op www. Delpher.nl. Zoekend op Kropswolde en Cropswolde kwam er een aantal advertenties tevoorschijn, waarin persoonsgegevens waren vermeld. Ik heb aan de hand van deze gegevens onderzoek gedaan naar de bewoners, gebruikers en landheren die het betrof. Aanvullingen zijn welkom. De eerste advertentie stamt uit 1739, het laatste uit 1799. Later wellicht meer. 

Drieling in Harkstede - 1892

Al zoekende naar gegevens rond een heel ander gezin stuitte ik op dit berichtje in de Nieuwe Veendammer Courant van 7 september 1892: 

"Als eene bijzonderheid wordt uit Harkstede gemeld, dat de vrouw van H. Velthuis is bevallen van 3 gezonde kinderen. Aan vrouw Rehwinkel, die daarbij haar hulp verleende, was zoo iets in haar 55jarige practijk nooit voorgekomen. "